м. Львів, 79000, Україна:
офіс : вул. Городоцька 197/27
тел.: 098 35 68 094, 063 02 43 994,
E-mail: visasto100@gmail.com

пн.-пт. 09:00 - 19:00
сб. 11:00 - 14:00
неділя - вихідний

Названі курорти з найчастішими випадками отруєння туристів в 2019 році

Тонкощі відпочинку, стаття про харчування в готелях, переваги і недоліки популярного – all inclusive в Єгипті і Туреччині.  У деяких країнах культура харчування та гастрономічні звички суттєво відрізняються від українських, тому, аби ваш відпочинок не було зіпсовано гастритом, харчовим отруєнням, діареєю чи проблемами із травленням та болем у шлунку, краще одразу не накидатися на нові страви, які ви ніколи не куштували раніше. Краще поступово вводити в раціон екзотичні продукти та блюда. Аналітична компанія «Sick Holiday» спільно із лабораторією «York Test» нещодавно провели дослідження та відповіли на питання: на яких курортах існує найвищий ризик харчового отруєння?

Відтак, перше місце за чисельністю отруєнь серед відпочивальників зайняло єгипетське місто Хургада. Починаючи із 2017 року на курорті було зафіксовано 380 отруєнь у туристів.

Другу сходинку в антирейтингу очолив район Пунта-Кана, що знаходиться в Домініканській республіці. За цей час там отруїлися 211 відпочивальників.

Третє місце належить мексиканському курорту, що розташовується на березі Карибського моря- Рив’єрі-Майя. Там налічується 182 потерпілі.

На четвертій позицій опинилася турецька Анталія: з 2017 року 108 осіб стали жертвами отруєння.

П’яте в списку мексиканське місто Канкун– 95 осіб постраждалих через неякісну їжу.

Шостим в антирейтингу фігурує острів Кабо-Верде– там зафіксовано 84 випадки отруєння у туристів із 2017 року.

На сьомому місці знаходиться відоме марокканське місто Марракеш– 83 людини, а восьме посідає ще один острів- Боа-Вішта– 68 постраждалих осіб. Дев’яту та десяту сходинку зайняли іспанські курорти Майорка та Бенідорм. Харчових отруєнь там зазнали 66 та 62 туриста відповідно.

Чимало пересторог та нарікань, що стосуються гастрономії, лунають від тих мандрівників, котрі подорожували до Єгипту. Здоров’ям своїх туристів глибоко занепокоєне Міністерство закордонних справ Німеччини, яке попередило відпочивальників про зростання числа постраждалих на курортах Єгипту. В туристів виявлено захворювання, що викликані кишковою паличкою. Причиною та джерелом зараження є овочі та фрукти, що не проходять термічної обробки, а також деякі види м’яса: яловичина та баранина. Тому недаремно постійно акцентується та наголошується на тому, що відпочиваючи в Єгипті, потрібно добре мити фрукти й овочі перед вживанням, а також не забувати про регулярне та ретельне миття рук. А від страв, котрі готуються із сирих продуктів, що не проходять термічної обробки, краще відмовитися, аби зайвий раз не ризикувати. В жодному разі туристу в Єгипті не варто пити воду з-під крана, а лише пляшкову. Обережність не завадить й під час плавання в басейні, аби не наковтатися хлорованої води. Такі прості міри безпеки допоможуть вам уникнути неприємностей під час відпочинку, що можуть бути спричинені неякісною гастрономією чи поганою водою.

Залишити відгук

Ваш імейл не буде опублікований. Обовязкові поля позначені *

×
Any questions?